1 Troy Ounce Platinum Kopen

Platinum kent heel veel toepassingen. Niet alleen als armband, horloge of ring, maar ook als praktische grondstof. In medicijnen tegen kanker, pacemakers, autokatalysatoren, milieuvriendelijke brandstofcellen, pc’s, mobiele telefoons, rookmelders enzovoort. Mocht u 1 troy ounce platinum kopen, dan investeert u in een gewild edelmetaal met oneindig veel mogelijkheden. En doordat het metaal bijzonder schaars is, kan 1 troy ounce platinum kopen u een aantrekkelijk kapitaaltje opleveren.

1 troy ounce platina kopen betekent trouwens dat u belegt in een standaard gewichtsmaat. Een troy ounce komt overeen met 31, 1 gram en wordt als eenheid ook voor goud, zilver en edelstenen gebruikt. Dat is natuurlijk reuze handig. Zo kunt u de prijzen van de diverse edelmetalen met eenzelfde gewicht immers heel gemakkelijk met elkaar vergelijken. Of u nu kiest voor 1 troy ounce platinum baren kopen of voor bijvoorbeeld munten van dit gewicht.

1 troy ounce platinum kopen betekent investeren in een aanzienlijk gewicht dat een behoorlijke waarde vertegenwoordigt. Bezit u wat spaargeld dat u waardevast wilt wegzetten? Of bent u een meer professionele investeerder? Op zoek naar alternatieve beleggingsmetalen om het beleggingsrisico wat meer te spreiden. 1 troy ounce platinum kopen heeft zeker winstpotentieel.

Er zijn diverse reden die 1 troy ounce platinum kopen erg boeiend maken. Allereerst is het edelmetaal beperkt aanwezig op de aarde. Wereldwijd zijn er maar vijf plekken waar mijnwerkers het erts delven. De grootste winninglocatie is Zuid-Afrika gevolgd door Rusland, Canada, Zimbabwe en de Verenigde Staten.

Een volgende motivatie om 1 troy ounce platinum te kopen is dat het winnen van het erts arbeids- en kapitaalintensief is. Mijnwerkers hebben wel zo’n 8 weken nodig om 10 ton van het edelmetaal te winnen. Dit is voldoende om 1 troy ounce platinum uit te produceren. En dat draagt natuurlijk bij aan de kostbaarheid van het zilverwitte edelmetaal.

Ook de kwaliteiten van het edelmetaal is een argument om 1 troy ounce platinum te kopen. Die zijn zeer karakteristiek. Het metaal staat bekend als duurzaam en erg sterk. Beschadigen en slijten doet het amper. Ook roest het niet. Zelfs niet in aanraking met zoutzuur, cyaniden en halogenen. Samen met de hittebestendigheid en het feit dat platinum hypoallergeen is, maakt het een prima grondstof voor allerlei doeleinden. Daardoor is 1 troy ounce platinum kopen erg aanlokkelijk.

U bent natuurlijk ook benieuwd op welk moment beleggen in platinum het beste kan. In het algemeen is 1 troy ounce platinum kopen populair als er een economische crisis heerst. De prijs ervan is dan laag, omdat er weinig vraag naar is. Wanneer de economie weer aantrekt en de consumentenuitgaven op gang komen, zal de prijs weldra omhoog schieten. In toptijden overstijgt de koers van platinum de goudprijs zelfs met gemak. En dat is wat onder andere 1 troy ounce platinum kopen interessant maakt.

1 troy ounce platinum kopen kan zowel nieuw als tweedehands. In de vorm van munten of baren. Er zijn verschillende handelaren die u de mogelijkheid bieden. U kunt hun winkel bezoeken, maar ook online uw platinum bestellen. Met de pakketpost of een koeriersdienst wordt het vervolgens bij u thuis afgeleverd. Indien u fysiek 1 troy ounce platinum koopt, zorg dan voor een veilige plek om uw edelmetaal te bewaren, zoals een safe. U wilt natuurlijk niet dat uw kostbare edelmetaal in verkeerde handen valt. Of het nu munten of baren zijn.

Een volgende mogelijkheid is in een kluis 1 troy ounce platinum te kopen. Nadat aankoop, wordt uw platinum door de leverancier in een professioneel bewaakte kluis opgeslagen. Een internationaal bekende speler die een dergelijke optie aanbiedt is GoldMoney. U krijgt hierbij het platinum dus niet daadwerkelijk in handen. En voor de opslag betaalt u een vaste vergoeding.

Ten derde kunt u 1 troy ounce platinum kopen door een van de vele bijzondere platinum munten aan te schaffen. Deze zijn behalve in 1 troy ounce ook in andere gewichten verkrijgbaar. Behalve de platinumwaarde hebben munten ook een verzamelwaarde. Deze kan zelfs de koers van platinum overstijgen. Ook in tijden van economische tegenwind.

Als u overigens 1 troy ounce platinum koopt, zoals hierboven beschreven, dan bent u de handelaar commissie verschuldigd. Ook bij verkoop. Let daarop, want dat betekent dat uw uiteindelijke rendement iets lager is.

Behalve 1 troy ounce platinum kopen, is het ook mogelijk grotere baren te kopen. Zeker als u meer wil investeren is dat – ook om kosten te drukken – het overwegen waard. Niettemin heeft u bij aankoop van 1 troy ounce platinum een schitterend stuk edelmetaal in uw bezit met mogelijkheden op goede rendementen.