100 Gram Platinum Kopen

U kunt uw geld op een spaarrekening zetten. Maar vanwege de problemen waar banken mee worstelen en de lage spaarrente biedt investeren in platinum meer perspectief. Het edelmetaal is waardevast en biedt de kans op mooie winsten. Door 100 gram platinum te kopen kunt u een leuk appeltje voor de dorst creƫren als u met pensioen gaat. Of voor uw kinderen zodat zij straks kunnen studeren, een woning kopen of een bedrijf starten. Ook is edelmetaal als nalatenschap steeds meer in zwang.

Waarom 100 gram platinum kopen, vraagt u zich af? Onder andere omdat het edelmetaal erg zeldzaam is. Wereldwijd zijn er maar vijf locaties waar mijnwerkers het erts uit de grond halen. Vervolgens bedraagt de totale wereldproductie niet meer dan 25m2. Om 100 gram platinum te produceren moet meer dan 30 ton erts worden gewonnen en dat kost ruim 6 maanden. Dat maakt van platinum een duur edelmetaal en is zeker een reden die 100 gram platinum kopen boeiend maakt.

De prijs van platinum wordt hoofdzakelijk ingegeven door de vraag vanuit de industrie. Als de economie optimaal draait, is de koers van platinum hoog; er is dan veel vraag. Is er sprake van een crisis? Dan daalt de platinumproductie en daarmee ook de koers. 100 gram platinum kopen als investering is dan aantrekkelijk vanwege de lage prijs.

U heeft diverse opties als u 100 gram platinum wilt kopen. Zo kunt u het rechtstreeks aanschaffen via een handelaar in edelmetalen. Deze houden kantoor op diverse plekken in het land. U kunt er natuurlijk vrijblijvend informatie inwinnen en zelfs een bestelling plaatsen voor het kopen van 100 gram platinum. Als u hiertoe beslist, is het wel goed om vooraf even een afspraak te maken.

Koopt u 100 gram platinum dan bieden sommige handelaren u de mogelijkheid om te kiezen voor en nieuw gegoten baar, maar er zijn ook tweedehands baren te koop. Of u nu een nieuwe op tweedehands baar kiest het is belangrijk te letten op het zuiverheidpercentage. Een baar van hoogwaardige kwaliteit bevat 99,99% platinum, maar er zijn ook zeer goede baren die uit 99,95% zuivere platinum bestaan. Het is misschien een miniem verschil, maar als u de baren wenst te verkopen kan het uiteindelijk redelijk wat geld schelen. Dus het is zeker iets waar u rekening mee moet houden als u 100 gram platinum wenst te kopen. Baren van hoogwaardige kwaliteit en afkomstig van gecertificeerde smelterijen herkent u aan het zogenaamde Good Delivery keurmerk.

Rechtstreek 100 gram platinum kopen via een edelmetaalhandelaar kunt u contant afrekenen en vervolgens direct meenemen. Mocht u besluiten het platinum thuis op te slaan, zorg dan voor een veilige safe. U wilt natuurlijk niet dat anderen er onverhoopt met uw kostbare vandoor gaan. Er zijn betrouwbare en gespecialiseerde bedrijven die u hierbij kunnen helpen. Dat is een voor velen een hele geruststelling als het gaat om 100 gram platinum kopen.

Wilt u wel 100 gram platinum kopen, maar dat niet rechtstreeks doen? Geen probleem. Online zijn goede handelaren in zilver, goud en platinum te vinden waar u 100 gram platinum kunt kopen. U plaatst uw bestelling en betaalt bijvoorbeeld in de beveiligde internetomgeving van uw eigen bank met iDeal. Vervolgens wordt uw aankoopt via een koeriersdienst bij u thuisbezorgd. Zo hoeft u niet met het platinum in de auto rond te rijden. En tijdens de verzending is uw pakketje volledig verzekerd tegen diefstal en verlies. Ook dat is een fijne bijkomstigheid, als u besluit 100 gram platinum te kopen.

Vindt u fysiek platinum bezitten niet noodzakelijk, maar wilt u wel graag 100 gram platinum kopen? U kunt dan 100 gram platinum kopen via bijvoorbeeld GoldMoney en die zorgt eveneens voor de opslag van het platinum. Dit gebeurt in speciale zwaarbeveiligde kluizen. En hoewel u voor de opslag een klein bedrag moet betalen, scheelt het ook zorgen. U hoeft immers niet het transport te regelen en ook geen kluis te bezitten of te laten plaatsen. U kunt rustig afwachten tot het platinum een prachtige prijs noteert en dan overgaan tot verkoop.

Overigens als u 100 gram platinum koopt, moet u er wel rekening me houden dat de handelaren commissie vragen. Dat geldt ook als u platinum verkoopt. Hoeveel dat is, verschilt per aanbieder. Dus het kan best verstandig zijn vooraf even enkele handelaren met elkaar te vergelijken als het om bijkomende kosten gaat. Want, het zijn toch uitgaven die uw uiteindelijke winst drukken.