Kilo Platinum Kopen

Beleggen in edelmetalen is waarschijnlijk niets nieuws voor u als u besluit om 1 kilo platinum te kopen. De potentie van het edelmetaal heeft u mogelijk al overtuigd. Als rendabele investering van uw vermogen. Om uw bezittingen veilig te stellen voor nu en de toekomst. Of bijvoorbeeld als onderdeel van een gediversificeerde beleggingsportfolio. Waarbij u 10% van uw portefeuille in platinum belegt. Gezien deze informatie is het niet verwonderlijk te constateren dat het vooral serieuze investeerders en vermogende mensen zijn die 1 kilo platinum te kopen.

1 kilo platinum kopen brengt een grote investering met zich mee. En of u nu een routinier bent in het kopen van 1 kilo platinum óf nog niet, het is interessant te kijken naar enkele facetten van het edelmetaal. Zoals: welke factoren maken het boeiend om in platinum te investeren? Wat zijn de verschillende opties om 1 kilo platinum te kopen? En tot slot: hoe zorgt u voor een veilige opslag van uw waardevolle bezit?

Verschillende factoren zorgen er de komende jaren voor dat de platinumconsumptie gaat stijgen. Door nu 1 kilo platinum te kopen, doet u een goede investering. Onder andere vanwege de grote vraag vanuit diverse industrieën. Zo heeft de automobielindustrie, die platinum gebruikt in de autokatalysatoren, meer platinum nodig omdat de autoverkopen in de Aziatische landen gaan stijgen.

Een volgende factor die 1 kilo platinum kopen rechtvaardigt, is de stijgende toepassing van platinum in de medische sector. Hier wordt het gebruikt in pacemakers, gehoorapparaten, als geneesmiddel bij kanker, in chirurgische apparaten enzovoort. En met het oog op de vergrijzing in het Westen blijft de vraag groot.

Nog een factor waarom 1 kilo platinum kopen veel aandacht krijgt, is de groei van consumentenelektronica. Platinum wordt onder andere gebruikt in gsm’s, pc’s en LCD-schermen toegepast. Doordat steeds meer mensen het geld hebben om deze zaken te kopen, neemt de vraag naar het edelmetaal toe.

En tot slot speelt ook de nieuwe rijken een wezenlijke rol bij de groeiende vraag naar platinum. Deze groep mensen in voornamelijk Brazilië, Rusland, China en India zijn op zoek naar statussymbolen, veilige beleggingen en sieraden. Daarbij kiezen zijn graag voor platinum. Dus ook dat maakt 1 kilo platinum kopen aantrekkelijk.

Voorwaarde om platinum succesvol te maken, is wel dat het economisch herstel doorzet, want die speelt een essentiële rol in de vraag naar platinum. Want, hoofdzakelijk de vraag vanuit te industrie bepaalt de prijs van platinum. Tijdens economische recessies valt de platinumprijs dus terug; minder vraag en dalende productie. Dit is dus precies tegenovergesteld aan de goudkoers. Die prijs stijgt tijdens economische depressies. Velen zoeken dan hun heil in het metaal als solide investering voor hun fortuin. De conclusie hiervan is: 1 kilo platinum kopen is het voordeligst wanneer de economie in een dal zit.

Beleggen in platinum kunt u op veel manieren realiseren. Zeker als u 1 kilo platinum wilt kopen, want dat is een behoorlijke uitgave. Hieronder vindt u meerdere opties om 1 kilo platinum te kopen, namelijk:

• Rechtreeks fysiek platinum kopen bij handelaren in edelmetaal. Na aankoop neemt u het mee naar huis en doet het in een safe of u bewaart het bij een bankkluis.
• Online fysiek platinum kopen. Uw bestelling kan per privé koerier op elk gewenst moment en adres worden afgeleverd. Dus thuis of bij een gespecialiseerde instelling die het veilig voor opslaat.
• Platinum ‘in een kluis’ kopen. Bijvoorbeeld bij een internationale handelaar als GoldMoney. Deze onderneming zorgt voor professionele opslag in optimaal beveiligde kluizen. Dit kost geld evenals de verzekering van het platinum. Echter, als de onderneming failliet gaat bent u uw kostbare bezit niet kwijt. En dat is zeker een heel geruststellend gevoel.
• Geld inleggen op een girale platinarekening bij een bank. Uw inleg volgt dagelijks de platinumkoers op de beurs.
• Investeren in mijnbouwaandelen is ook een optie als u 1 kilo platinum wilt kopen. De grootste producenten zijn: Lonmin en Impala in Zuid-Afrika en Norilsk Nickel in Rusland.

Indien u fysiek 1 kilo platinum koopt, is het wel zo verstandig voor een optimale en zeer veilige opslagfaciliteit te zorgen. De meeste mensen kiezen bij zulke grote hoeveelheden liever voor professionals. Want, u moet er natuurlijk niet aan denken dat uw kostbare bezit wordt gestolen.

Een andere manier om 1 kilo platinum te kopen is door te investeren in munten, zoals de Platinum Eagle (Amerika) of de Maple Leaf (Canada). Ook beleggen in sieraden is een manier om 1 kilo platinum te kopen en een opkomende markt. Zeker als het gaat om ontwerpen van beroemde sieradenmakers. Hierbij is het wel zo dat deze zeer modegevoelig zijn.