Platinum Kopen Vragen

Platinum kopen roept vragen op bij wie zich in het edelmetaal verdiept. Want, hoewel het een zeer oud en uiterst zeldzaam edelmetaal met bijzondere eigenschappen is, komt het sinds de economische crisis meer en meer als beleggingsmetaal in trek. Zowel bij professionele beleggers als particulieren. Vragen die platinum kopen oproepen zijn onder andere waarom is het metaal interessant als belegging? Wat is de koers van het edelmetaal? En wanneer is beleggen in platinum aantrekkelijk? Heeft u plannen om platinum te kopen? Vragen die vaak worden gesteld over het zilverwitte edelmetaal, komen hieronder aan de orde.

Is het aantrekkelijk platinum te kopen, vragen velen zich af
Jazeker. Platinum kan twee keer zoveel waard worden als goud. Immers, het is een schaars product dat voor veel industriële doeleinden wordt gebruikt.

Wanneer is het beste moment om platinum te kopen, vragen mensen zich af?
U kunt het edelmetaal het beste kopen tijdens een economische depressie. Er is dan minder vraag naar het metaal omdat de consument de hand op de knip houdt. En er wordt dan vanzelfsprekend ook minder platinum geproduceerd. Zodra de vraag aantrekt, kan het aantrekkelijke winsten opleveren. Overigens is dit een algemene redenering waar geen rechten aan ontleend kunnen worden.

Wat maakt platinum kopen interessant, vragen mensen zich af?
Een groeiende vraag naar platinum onder nieuwe rijken in Brazilië, Rusland, India en China. Als statussymbool, solide belegging en als sieraad. Strengere internationale milieuwetgeving kan de vraag ernaar doen stijgen, omdat het als grondstof frequent wordt gebruikt in allerlei toepassingen.

• De medische industrie gebruikt veel platinum voor diverse doeleinden, zoals: gehoorapparaten, in pacemakers en bij behandelingen tegen kanker. Door de vergrijzing zal de vraag verder groeien.
• De auto-industrie past het edelmetaal toe in autokatalysatoren. Een stijging van de autoverkopen in onder meer Aziatische landen zal zorgen voor een grotere platinabehoefte.
• De toenemende vraag naar consumentenelektronica zal ook de platinumconsumptie in de kaart spelen. Het wordt onder andere gebruikt voor LCD-schermen en pc’s.

Overweegt u fysiek platinum te kopen? De vraag is natuurlijk hoe u dat doet
U kunt fysiek platinum baren kopen in verschillende afmetingen en gewichtklassen. Van 10 gram tot 1 kilo. Ook platinum munten zijn interessant als investering. De munten zijn verkrijgbaar in diverse coupures. Bijvoorbeeld een ¼ ounce of 1 troy ounce (31,1 gram).

Tevens is platinum ‘in een kluis kopen een optie. U krijgt het edelmetaal dan niet fysiek in handen. De handelaar slaat uw aankoop veilig voor u op.

Wilt u geen fysiek platinum kopen? De vraag is dan: wat zijn de mogelijkheden?
U kunt kiezen voor het openen van een girale platinarekening bij een bank. U legt geld op die rekening in en die volgt de koers van het edelmetaal. Ook het kopen van mijnbouwaandelen is een optie.

Voor wie is platinum kopen aantrekkelijk, vraagt u zich mogelijk af.
Het edelmetaal is voor iedereen interessant die zijn geld waardevast weg wil zetten. Zowel als professionele belegging of als extraatje voor bijvoorbeeld de oude dag of als aantrekkelijk nalatenschap. Dat komt doordat de baren al in kleine maten te koop zijn en dus niet al te veel hoeven te kosten.

Plannen om platinum te kopen? Een veelgehoorde vraag is: welke eigenschappen heeft het edelmetaal?
Kenmerkende kwaliteiten van dit edelmetaal zijn: oersterk en duurzaam. Het is bijna onslijtbaar en beschadigt ook niet. Vervolgens is het hittebestendig en oxideert o.a. niet als het in aanraking komt met lucht. Verder is metaal kneedbaar, buigzaam en hypoallergeen.

Wilt u platinum kopen? De vraag: is waar wordt het edelmetaal gewonnen?
Het edelmetaal is uiterst zeldzaam en wordt maar in vijf landen uit de grond gehaald. In Zuid-Afrika, Rusland, Canada, Zimbabwe en de Verenigde Staten.

Waarvoor wordt platina zoal voor gebruikt?
De belangrijkste afnemer ervan is de automobielindustrie. Als grondstof voor autokatalysatoren. Ook de medische sector past veel platinum toe. Onder meer in chirurgische instrumenten, gehoorapparaten en bij kankertherapieën.

Daarnaast wordt het edelmetaal verwerkt in consumentenelektronica, zoals pc’s en LCD-schermen. Verder past de petrochemische industrie platinum toe bij de olieraffinage. Tot slot kent het edelmetaal in de juwelenbranche diverse toepassingen. Niet alleen als ring, armband of collier, maar ook Zwitserse horlogemakers verwerken het in klokjes.

Waar kan ik fysiek platinum kopen, vragen veel mensen zich af
U kunt fysiek platinum bij diverse handelaren in edelmetalen en ook via smelterijen kopen. Als baar of munt. Via Google kunt u met de zoektermen platinum kopen diverse aanbieders opsporen en vrijblijvend informatie opvragen.

Ook via deze website bieden wij u de optie online fysiek platinum te kopen in diverse maten. Variërend van baren van 10 gram tot 1 kilo.

Zijn er bijkomende kosten wanneer ik bij een handelaar platinum koop?
Wie het metaal in baar- of muntvorm koopt, moet rekenen op een bepaalde commissie. Op de websites van de handelaren staan deze kosten doorgaans vermeld. Overigens ook als u het edelmetaal verhandelt, betaalt u deze kosten.

Bij fysiek platinum kopen rijst de vraag hoe u dat het beste kunt opslaan.
Wie fysiek platinum koopt heeft een mooi en kostbaar bezit in handen dat geld waard is. Het is raadzaam te zorgen voor een veilige en goede safe. Diverse professionele bedrijven kunnen u daarbij helpen.

Wat zijn de risico’s van platinum kopen, vragen velen zich af.
Platinum is gevoelig voor politieke en economische situaties. Zo kan de prijs bijvoorbeeld in korte tijd snel dalen. Ook tijdens economische toptijden. Als er in een mijnbouwland stakingen uitbreken. Het is daarom goed de koersen en economische situaties in de mijnbouwlanden, maar ook wereldwijd te volgen als u platinum wilt kopen.

Is uw vraag over platinum kopen hierboven niet beantwoord? Of wilt u meer weten over platinum kopen? Vraag via het contactformulier vrijblijvend informatie aan. Of klik bovenaan de pagina op een van de onderwerpen die gerelateerd zijn aan platinum kopen. De meeste vragen over dit bijzondere edelmetaal komen daar aan de orde.