Wie Zijn Wij

Platinumkopen.nl is de website die u uitgebreid informeert over platinum. Dit is het meest schaarse edelmetaal ter wereld en wordt maar op vijf plekken op de aarde uit de grond gehaald. Sinds enkele jaren staat dit zilverwitte edelmetaal steeds meer in de belangstelling als aantrekkelijke en solide belegging én investering. Dat komt doordat tijdens de recente crisis professionele investeerders op zoek gingen naar alternatieven voor de traditionele beleggingsmetalen goud en zilver. Hierbij viel hun oog op platinum als extra investeringsbron. Dat is niet zo verwonderlijk, want de prijs van platinum is de afgelopen jaren fors opgelopen. Schommelde de koers ruim tien jaar geleden voor 1 troy ounce (31,1 gram) steeds rond de 400 dollar, op 4 maart 2008 bereikte het edelmetaal platinum een recordprijs. Voor 1 troy ounce moest die dag 2273 Amerikaanse dollars worden neergeteld. Hoewel anno nu de koers weer enigszins is gedaald, blijft het edelmetaal zich steeds rond de 1800 dollar bewegen voor 1 troy ounce platinum. En daardoor is het kopen ervan net als de edelmetalen goud en zilver tegenwoordig enorm in trek. Zowel bij professionele beleggers als ook bij particulieren.

Wie overweegt platinum te kopen wil dat vanzelfsprekend weloverwogen en met kennis van zaken doen. Middels deze website helpen wij u daar graag bij. Zeker ook omdat wij hebben gemerkt dat er door de groeiende belangstelling voor platinum een sterke behoefte is aan eerlijke informatie over het zeldzame edelmetaal. Over onder andere de bijzondere eigenschappen van platinum, de toepassingsmogelijkheden ervan, de prijsontwikkeling van het zilverwitte edelmetaal én ook over de diverse manieren waarop u in het metaal kunt beleggen. Ook vindt u op de website informatieve artikelen over de maten en gewichten waarin fysiek platinum verkrijgbaar is. Niet alleen in de vorm van baren en munten, maar ook mijnbouwaandelen en zogenaamde platinumrekeningen.

Op deze website informeren wij u ook over het feit dat platinum kopen – evenals andere edelmetalen – niet geheel zonder risico is. Het spreekt daarom voor zich dat u om een juiste investering te doen veel over het onderwerp dient te lezen. Dat maakt het voor u uiteindelijk natuurlijk alleen maar gemakkelijker om te allen tijde een gefundeerde en bewuste keuze te maken als u besluit het schaarse edelmetaal te kopen. Als veilige belegging van uw kapitaal of als aantrekkelijk spaartegoed voor uzelf en/of uw kinderen en kleinkinderen in de toekomst.

Zoals u hier op de website kunt lezen is het aantrekkelijke van platinum dat het een zeer veelzijdig edelmetaal is met uitermate bijzondere eigenschappen. Het is onder ander bestand tegen hoge temperaturen, corrosiebestendig, duurzaam, kneedbaar, buigzaam, hypoallergeen en roest niet. Hierdoor is het metaal zeer interessant als grondstof voor allerhande toepassingen. Zo gebruiken allerlei industrietakken het karakteristieke edelmetaal in hun producten, maar ook bij productieprocessen. Van de medische- en chemische- tot de auto- en juwelenindustrie. En door de groeiende behoefte van deze industrieën aan het metaal zal volgens analisten de vraag ernaar de komende jaren zeker groeien. Dat is natuurlijk zeer interessant voor wie in platinum wil gaan beleggen. Zo bent u ervan verzekerd dat uw investering op termijn een aantrekkelijk rendement zal opleveren.

Indien u in platinum wenst te investeren, bieden wij u hier op de website eveneens de mogelijkheid online fysiek platinum te kopen in verschillende hoeveelheden. Op de site kunt u 24×7 terecht, zodat u in alle rust het ruime aanbod kunt bekijken. En als u dat wilt, leest u de beschikbare informatie op de website nog eens op uw gemak door. Heeft u uiteindelijk uw keus gemaakt? Dan plaatst u uw bestelling en zorgen wij verder voor een veilige en betrouwbare afhandeling ervan.

Als u online bij ons bestelt, bieden wij u diverse betalingsmethoden aan. Zo kunt u er uiteraard voor kiezen contant te betalen. U doet dat dan wanneer u uw bestelling bij ons ophaalt. Ook is het mogelijk veilig en vertrouwd via uw eigen bank met iDeal uw aankoop te betalen. Zo bent u ervan verzekerd dat er geen gevoelige gegevens in handen van derden komen. Wilt u meer weten over het onderwerp betalen? Lees dan op uw gemak de informatie onder het kopje ‘Betalen’ bovenaan de pagina nog eens na.

Om ervoor te zorgen dat het bestelde platinum veilig en in perfecte conditie bij u wordt afgeleverd, dragen wij ook zorg voor de verzending. Hierbij kunt u onder meer kiezen uit pakketpost via TNT Post. Ook is het mogelijk de bestelling verzekerd te verzenden. Daarbij kunt u via het Track & Trace-systeem uw bestelling stap voor stap volgen. En mocht u onverhoopt het pakketje niet ontvangen, dan is de waarde van de inhoud in elk geval gedekt. Een andere optie die wij aanbieden is het bezorgen van uw aankoop per privé koerier. Zeker bij zeer waardevolle aankopen kan dat een veilig en prettig idee zijn. U hoeft dan immers niet zelf met het platinum in de auto over de weg. Vanzelfsprekend zien wij toe erop toe dat uw aankoop op een betrouwbare en discrete manier wordt bezorgd op het moment dat u het beste uitkomt. De uitgebreide achtergrondinformatie over de diverse manieren waarop wij bestellingen verzenden, kunt u nogmaals uitgebreid nalezen bovenaan deze pagina onder het kopje ‘Verzenden’.

Wij hopen dat u de informatie op deze website waardevol vindt. De inhoud ervan is met zorg samengesteld. U vindt op platinumkopen.nl allerhande betrouwbare en eerlijke achtergrondinformatie over onder andere de kansen en mogelijkheden van platinum kopen. Als u beslist het zilverwitte metaal te kopen is het natuurlijk zeer raadzaam de voor- en de nadelen ervan op een rij te zetten. En houdt u ook de actuele koersontwikkeling van het edelmetaal goed in de gaten te houden. Deze kan afhankelijk van de financieel-economische en politieke situatie in de wereld onderhevig zijn aan schommelingen. Win daarom ook zo veel mogelijk advies in voordat u overgaat tot het kopen van platinum. Het is een prachtig stuk edelmetaal dat zeer duurzaam en schaars is, maar met de juiste afwegingen zeker de moeite waard om in te investeren. Als waardevaste belegging of als toekomstig spaartegoed.